© iStockphoto

Slanke, sultne mænd er dårligere kollegaer

Lavt blodsukker gør slanke mænd urimelige over for en bestemt gruppe kollegaer, viser en undersøgelse.

9. august 2016 af Jesper U. Larsen

Er chefen slank og trimmet, skal du måske lige stikke ham en snack inden lønsamtalen – i hvert fald hvis du selv er til den runde side.

Et nyt studie viser, at slanke mænd er mere tilbøjelige til at træffe urimelige beslutninger over for overvægtige personer på arbejdspladsen, når deres blodsukker er lavt. Og overraskende nok gælder det ikke den anden vej.

Egoistiske og urimelige

20 slanke og 20 overvægtige mænd blev sat til at deltage i en række spil, som afslører, hvilke faktorer der påvirker vores økonomiske beslutninger. Et af spillene viser fx, hvor retfærdigt deltageren opfører sig, når han bliver bedt om at dele en portion penge med andre.

Deltagerne gennemførte spillene med både normalt og meget lavt blodsukker. Det viste sig, at de slanke mænd opførte sig mest egoistisk og urimeligt, ligesom de også havde større tillid til mænd med samme fysik som dem selv. Og det blev endnu mere tydeligt, når deres blodsukker var lavt.

Kan forklare forskelsbehandling

Forskerne mener, studiet skal tages seriøst, fordi det kan være med til at forklare, hvorfor overvægtige ofte har det lidt sværere på arbejdsmarkedet.

”Man kan forestille sig, at en slank leder vil foretrække en slank jobansøger og tilbyde ham en højere løn, mens en mere korpulent leder ikke vil forskelsbehandle på baggrund af ansøgerens kropsform”, siger Achim Peters fra universitetet i Lübeck, der står bag studiet.

Source #International Journal of Obesity

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: