© Istock

Hvor meget søvn har voksne brug for?

Mellem 7 og 8 timers sammenhængende søvn hver nat er optimalt for de fleste voksne, viser forskning.

Godt nok varierer det nøjagtige søvnbehov fra person til person, men kun få er skabt til at kunne klare sig med færre timer – eller har brug for mange flere.

Tværtimod trues sundheden, hvis du konsekvent undersover i forhold til de 7-8 timer. Dit søvnbehov kan dog ændre sig kortvarigt, når kroppen har særlig brug for at restituere – eksempelvis når du er syg, er stresset eller træner meget hårdt.

Fx sov marathonløberen Paula Radcliffe hele 11 timer hver nat, da hun trænede mest intensivt. Også med alderen ændrer søvnbehovet sig.

Alder Søvnbehov
Nyfødte Op til 18 timer
1-12 mdr. 14-18 timer
1-3 år 12-15 timer
3-5 år 11-13 timer
5-12 år 9-11 timer
Teenagere 9-10 timer
Voksne 7-8 timer
Ældre 6-7 timer

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: