Søvn i sommervarmen.

Bliv klogere på, hvordan du falder bedre i søvn i sommerheden. 

© Foto: iStock

Sådan sover du bedre i varmen

Har du svært ved at falde i søvn og vågner hyppigt om natten her i de lyse sommermåneder. Så prøv disse tips.

3. september 2021 af Jesper U. Larsen

I sommerens lyse nætter kan det være en udfordring at finde mørke, og det er et problem, for faktisk er du lige så afhængig af mørke, som du er af lys. Når det bliver mørkt, falder kropstemperaturen med op mod en grad, produktionen af mæthedshormonet leptin stiger, så vi ikke er så sultne, blodtrykket falder, og vi begynder at producere mere af søvnhormonet melatonin. Det vigtigste, du kan gøre, er derfor at sikre, at du sover så mørkt som overhovedet muligt. Det er afgørende for, at du sover dybt og længe nok. 

>> FÅ MASSER AF tips til din træning, motivation, konkurrencer, opskrifter og forslag til øvelser direkte i din mail. Klik her for at få vores populære nyhedsbrev. <<

Hvis du har svært ved at få det mørkt nok i soveværelset i disse måneder, hvor solen går senere i seng, end du gør, skal du overveje at sætte mørklægningsgardiner op for vinduerne. Smid også gerne telefoner, tablets, TV, anlæg og andet elektronisk gear ud af soveværelset, så du ikke bliver forstyrret af lys fra alle mulige skærme og standbylamper. Er det derimod de varme sommertemperaturer, der er problemet, så brug tippene her til at få en køligere nat.

Når varmen driller 

  • Træk for. Luft ud om morgenen, og hav så gardinerne i soveværelset trukket for hele dagen, så solen ikke bager ind.

  • Træn tidligt. Motionerer du lige før sengetid, risikerer du at være ekstra ophedet. Undlad også at spise tæt på, at du skal sove.

  • Køl ned. Prøv at give dit pudebetræk en kort tur i fryseren inden sengetid. 

  • Dæk dig let. Vælg en let dyne. Nogle kan sove bare med et lagen over sig, mens andre har brug for dynens trygge tyngde. 

  • Sov solo. Det er varmt at sove flere i samme seng. Snup sofaen i stuen eller et andet (køligere) rum. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: