© iStock

Sov godt efter aftentræningen

Aftenen er ikke det bedste tidspunkt at træne på, da hård træning får din puls til at stige og vækker dine stresshormoner. Er træning om aftenen din eneste mulighed, så får du her 7 tricks til at få ro i kroppen.

26. januar 2017 af Inge Eriksen / I FORM

Vi kender det alle. Træningen blev ikke nået i løbet af dagen - og derfor må du i stedet tage den om aftenen for at undgå den dårlige samvittighed. Men da du endelig kan holde fyraften og lægge dig til rette i sengen, kan du mærke stresshormonerne og uroen krible i hele kroppen, mens søvnen og trætheden holder sig langt væk.

Sådan falder du i søvn efter træning

  1. Spis et let måltid, så snart du er hjemme efter træning.
  2. Drik hverken alkohol, kaffe, te, sodavand eller energidrikke.
  3. Tag et varmt karbad eller brusebad, en times tid før du går i seng. Dryp et par dråber afslappende lavendelolie i badevandet eller på gulvet i brusekabinen.
  4. Dæmp belysningen i dit hjem inden sengetid.
  5. Sørg for, at der er køligt, mørkt og stille i dit soveværelse.
  6. Undgå tv, computer, smartphone og lignende lige inden sengetid.
  7. Lav gerne yogaøvelser, meditation eller begge dele, inden du går i seng.

 

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: