© Colourbox

Støv af og gør rent hver uge

Her får du tip til, hvad du kan gøre for at undgå problemer. Hold husstøvmiderne i skak Husstøvmider lever i miljøer med høj luftfugtighed. Det er fx i din seng. Skift derfor sengetøj hver 14. dag, og luft ud i soveværelset, før du reder seng. Du bør også vaske din dyne og hovedpude 2-4 gange om året ved 60 grader og tørre dem i tørretumbleren. Bruger du rullemadras, skal den have samme tur hver eller hveranden måned. Støv af og gør rent hver uge

20. maj 2010

Her får du tip til, hvad du kan gøre for at undgå problemer.

Hold husstøvmiderne i skak

Husstøvmider lever i miljøer med høj luftfugtighed. Det er fx i din seng. Skift derfor sengetøj hver 14. dag, og luft ud i soveværelset, før du reder seng. Du bør også vaske din dyne og hovedpude 2-4 gange om året ved 60 grader og tørre dem i tørretumbleren. Bruger du rullemadras, skal den have samme tur hver eller hveranden måned.

Støv af og gør rent hver uge

En lang række kemikalier binder sig til støv og snavs, så gør rent mindst én gang om ugen. Hvis du opbevarer ting i lukkede kasser, skuffer og skabe, er de lettere at støve af end fritliggende ting. Hårde gulve og løse, vaskbare tæpper er også lettere at holde rene og fri for husstøvmider end faste væg til væg-tæpper. Støvsug også jævnligt computer, tv og anden elektronik.

Gør rent efter Fido

Har du et eller flere pelsdyr indendørs, skal du finde støvsuger og klud frem flere gange om ugen for at holde sporene fra kæledyrene nede på et nogenlunde sundt niveau. Allergener i skæl, pels, urin og spyt er nemlig blandt de usunde partikler, som populære husdyr som hunde og katte forurener dit hjem og dine luftveje med.

Spar på rengøringsmidlerne

Rengøringsmidler og luftfriskere er eksempler på dagligdagsprodukter, der indeholder unødvendigt mange ekstra kemikalier i form af duft- og farvestoffer. Køb i stedet uparfumerede, miljømærkede produkter. Fravælg også gerne produkter på spraydåse, som lettere hvirvler de skadelige stoffer ned i dine luftveje. Spar i det hele taget på rengøringsmidlerne - en klud opvredet i rent vand er rigeligt til at fjerne støv og let snavs.

5 tegn på dårligt indeklima

  1. Dårlig lugt, når du kommer ind udefra

  2. Mere end 2 cm kondens (dug i kanten) på indersiden af vinduerne

  3. Støv og snavs på gulve og møbler

  4. Sod eller skimmelsvamp på indervægge

  5. Kolde, fugtige vægge

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: