© Colourbox

Hvor farligt er stress?

Man hører så meget om, at stress er usundt, men hvad gør det helt konkret ved kroppen?

Når du er stresset, frigiver dine binyrer hormonerne adrenalin og kortisol. Adrenalin fordeler sig hurtigt i kroppen og påvirker os kun i kort tid. Kortisol tager derimod længere tid om at trænge ud i alle kroppens afkroge og virker i længere tid.

De 2 stresshormoner sætter gang i en dominoeffekt af skadelige virkninger, som vi viser herunder. Motion, sund kost, indflydelse på arbejdsopgaverne og en bedre balance mellem arbejde og fritid er dine bedste våben mod stress.

Hjernen

Stress skader hjernen og svækker din evne til at lære, huske og koncentrere dig.

Luftvejene

Du kan komme til at hyperventilere og få angstanfald, når du er stresset.

Hjertet

Din risiko for blodpropper, dårlig hjerterytme og betændelse i hjertet stiger, når du er stresset. Det skyldes at fedtindholdet i blodet ændrer sig, blodtrykket stiger, og regelmæssig-heden i hjertets sammentrækning går fløjten.

Leveren

Din lever producerer mere sukker og fedt, og øger du ikke din forbrænding, ophobes fedtet i dine blodårer.

Maven

Lang tids kortisolpåvirkning nedbryder immunforsvaret i din mave, så du har sværere ved at bekæmpe fjendtlige bakterier. Din risiko for mavesår stiger, og du er længere tid om at blive rask efter banale sygdomme.

Er du stresset? Tag vores stress-test her.

Læs også: Fidget Cube - lille terning mod stress og uro hitter

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: