© Colourbox

Kan jeg motionere mig ud af min stress?

Jeg føler mig i perioder stresset og spekulerer på, om det i de perioder ville være en god idé at motionere lidt ekstra?

Du spørger, om det er en god idé at skrue op for motionen i de perioder, hvor du føler dig stresset. Og ja, det kan bestemt være en glimrende idé. Det er særdeles velunderbygget, at motion er en effektiv bekæmper af stress. Helt basalt bør du dog få afklaret, om du vitterlig har stress, og i hvilken grad – og hvad der så er det rette for dig. For er træning hårdt og tidskrævende for dig, kan det blive endnu en stressfaktor, fordi du ikke når dine mål, og det gør tingene værre.

Start med at få afklaret, om du er ramt af stress. Gå til din læge, eller se, om du har nogle af symptomerne. Har du fx ofte hovedpine, ondt i ryggen, søvnbesvær og tendens til at miste overblikket og ryge helt op i det røde felt, kan det være tegn på stress. Ofte er det her, at motionen kan gøre en forskel, da træning sætter gang i nogle kemiske processer i kroppen, der kan gøre os i bedre humør. Det sker bl.a., når hjernen udskiller dopamin, norepinefrin og serotonin. Men find ud af, hvor meget motion du kan gabe over. Måske er rolig cykling eller afslappende joggeture et par gange om ugen det helt rette.

Er du stresset? Tag vores stress-test her.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: