Så god er en herre-aften for dit helbred

En herreaften kan meget mere end blot være adspredelse fra hverdagen. Der er nemlig nogle reelle sundheds-værdier at hente, ved at tage ud med vennerne!

25. februar 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

De fleste kan godt se logikken i, at det efter en hård uge burde være sundt, at smide sig på sofaen og køre helt ned i tempo. Studier viser dog, at der også kan være en alternativ genvej til afstressning - en tur ud med vennerne!

Stress ned med vennerne Ifølge et tysk studie, udført på en type aber med social opførsel, som læner sig meget op af menneskets, er der sundhedsfordele at hente, ved at tage ud med vennerne. Forskerne fandt nemlig ud af, at han-aberne udskilte en vis mængde stresshormoner, når de var sammen med deres partner eller andre familiemedlemmer. Derimod var de langt mere afslappede, når de befandt sig sammen med andre han-aber. Forskerne mener, at denne tendens gør sig gældende idet, at han-aberne er familiens sikkerhed og derfor aldrig kan slappe helt af i familiære-sammenhænge.

Hannerne passer på hinanden De langt lavere stress-niveauer hos hanner i flok, kan tilskrives hannernes evne til at passe på hinanden og få alle til at føle sig trygge. Hos aberne ses det blandt andet i, at de hjælper hinanden med at pille fluer og insekter ud af pelsen på hinanden - hos mænd er der dog heldigvis andre måder at vise denne sikkerhed på.

Det kan altså godt betale sig at tage på en herre-aften, hvis stress-niveauet er lige højt nok. God tur!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: