© Colourbox

Stress ødelægger din form

Glem alt om at komme i topform, hvis du er stresset.

25. juni 2012

De mest stressede personer oplevede slet ingen forbedring i konditallet, selvom de trænede intensivt i 2 uger. Det er de overraskende resultater af en undersøgelse fra universitetet i den finske by Oulu.

Her satte man 44 forsøgsdeltagere til at cykeltræne 5 gange om ugen i 14 dage. Deltagerne skulle give den gas i 40 minutter hver gang, men trods den store indsats blev formen ikke forbedret hos de forsøgspersoner, som klagede mest over at være stressede i perioden op til forsøget. For ustressede forsøgsdeltagere var træningen derimod særdeles effektiv og gav dem et 10 procent bedre kondital på kun 2 uger.

Forskerne har endnu ikke fundet en tilbundsgående forklaring på, hvorfor stress kan reducere udbyttet af træning, men noget kunne tyde på, at ændringer i kroppens kortisolniveau og -frigivelse i forbindelse med træning kan være årsagen. Motion er godt mod stress, men vil du gerne være i topform til et motionsløb, understreger undersøgelsen vigtigheden af, at du luger stress ud af din hverdag.

Source #Frontiers in Physiology

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: