© Getty Images

Tip til antistress-træning

Motion mod stress kræver ikke nødvendigvis, at du fyrer den maksimalt af – andre ting er lige så vigtige.

23. juli 2019 af Claus Sonne

Træn regelmæssigt Du skal træne mindst 3 gange om ugen. Hvert træningspas skal være på ca. 30 minutter. Er du nybegynder og kan fx kun løbe i 10 minutter, kan du bruge ekstra energi og tid på eksempelvis at lave nogle styrkeøvelser, indtil du har trænet i en halv time.

Pulsen skal op – og ned Når pulsen kommer op, fx ved løb, svømning eller cykling, øges produktionen af de forskellige kropskemikalier, der har en positiv effekt på stress. Men der findes også forskning, der viser, at når store muskelgrupper skiftevis spændes og afspændes, øges hjernens produktion af neurotransmittere, der får dig til at slappe af og øge dit velvære. Det kan derfor være en god idé også at smide lidt yoga eller pilates ind i ugeplanen.

Opbyg gradvist formen Det er også vigtigt, at du giver dig tid til at opbygge formen. Mænd begår tit den klassiske fejl med at løbe 10 km, dagen efter at de har købt de første løbesko. Det kan let føre til skader, som afholder dig fra at dyrke den motion, der kan dæmpe din stress. Fokusér på gradvist at opbygge formen, og husk imens på, at bare det, at du kommer i gang, er en halv sejr. På aktivtræning.dk kan du finde begynderprogrammer, der gradvist og sikkert får dig i bedre og bedre form.

Vælg noget sjovt Det er uhyre vigtigt, at du finder en motionsform, du tænder på. For skal du tvinge dig ud på løbe- eller cykelturen, er der stor risiko for, at du hurtigt falder fra. Heldigvis er der mange motionsformer at vælge mellem, og du kan fx sagtens kombinere løbetræning med en omgang fodbold, eller med eksempelvis cykling eller svømning.

Kom væk fra jobbet For de fleste er det en god idé at fjerne sig fysisk fra arbejdspladsen, når de skal træne – hvis stressproblemerne er jobrelaterede. For selv i det lækre fitnesslokale i kælderen vil der være personer, der kan minde dig om det, som stresser dig.

Træn alene Hvis du er vant til at være sammen med mange mennesker på dit arbejde, kan det være en god idé at træne alene. Arbejder du meget alene, kan det derimod være godt at træne med andre – ensomhed stresser også.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: