Tjekker du mail efter fyraften? Derfor skal du stoppe NU

Det er ikke tiden, du bruger, der er problemet.

18. januar 2017 af Jesper U. Larsen

Forventer chefen, at du svarer på hans mail sent om aftenen, og tjekker du løbende indbakken, når du har fri, så kan det på sigt gøre dig stresset og udbrændt.

For selvom du måske ikke bruger oceaner af tid på arbejdsmailen i fritiden, kan det skade helbredet, at du aldrig kobler HELT af, konkluderer et nyt amerikansk studie. 

Det er nemlig ikke antallet af mails eller mængden af tid, du bruger på at besvare dem uden for arbejdstiden, der er problemet. Det er derimod selve forventningen om, at du hele tiden skal være ”på”.

Kan føre til kronisk stress

Ifølge studiet, der har analyseret data fra 365 ansatte, skaber det en konstant uro i kroppen, når vi føler, at vi skal svare på mails uden for arbejdstiden. Dermed får vi ikke ladet batterierne op, og det kan på sigt øge risikoen for kronisk stress, advarer forskerne.

Studiet er det første, der identificerer mail-presset i fritiden som en stressfaktor på linje med fx konflikter mellem kollegaer og for højt arbejdspres.

Lov mod mail i fritiden

Forventningen om, at vi skal være på mailen i fritiden, er ikke nødvendigvis et direkte krav fra firmaet. På mange arbejdspladser ligger det bare i luften.

Men i Frankrig har de nu forsøgt at gøre noget ved problemet og sikret de ansattes ret til at være offline. Siden årsskiftet har en lov pålagt virksomheder med mere end 50 ansatte at definere regler, der giver medarbejderne ret til at ignorere mail og telefonopkald i deres fritid.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: