Konditionstræning
Det er vigtigt at få pulsen op


© Foto: iStock

Aktivt job erstatter ikke træning

Undersøgelse viser, at et fysisk aktivt job - med fx tunge løft - ikke kan erstatte træning. Det skyldes, at du sjældent får pulsen op - og dermed ikke forbedrer din kondition.

22. september 2021 af Redaktionen

Kan man roligt tage hjem og lægge sig på sofaen efter arbejde, hvis ens job indeholder godt med fysisk aktivitet? Nej, langtfra. Det fastslår en ny stor undersøgelse, hvor 100.000 mænd og kvinder er fulgt i en periode over 10 år. Jo mere aktive deltagerne var i fritiden, des lavere risiko havde de for at blive ramt af alvorlige hjerte-kar-sygdomme som fx blodprop i hjertet. Men personer, som var meget fysisk aktive på jobbet, havde derimod 35 % højere risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme end dem, der ikke havde et fysisk aktivt job. Det holdt stik, selvom man korrigerede for andre forhold, som kan påvirke hjertesundheden, fx overvægt og rygning. 

En af forklaringerne er, at man typisk ikke forbedrer konditionen i et fysisk tungt job, da man sjældent får pulsen højt op, men i stedet har en moderat belastning over hele arbejdsdagen og uden tilstrækkelig tid til restitution. 

Kilde: European Heart Journal

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: