© iStock

Et liv uden briller har mere end bare praktiske fordele

Er briller det rigtige valg for dig, hvis du fører en aktiv livsstil?

25. oktober 2017 af Alcon

Der kan unægteligt være situationer og aktiviteter i løbet af dagen hvor briller er i vejen, men der er også en del andre fordele ved at droppe brillen, som ikke altid får den opmærksomhed, de fortjener. Heriblandt flere sundhedsmæssige fordele.

Den moderne livsstil gør, at langt størstedelen af os sidder med øjnene rettet mod en computerskræm på vores arbejdsplads, og hvor endnu flere af os har hovedet begravet i vores smartphone adskillige gange i løbet af dagen.

Med andre ord fylder de digitale skærme mere end nogensinde i vores liv. Alene af den grund giver det god mening at overveje, om dine øjne får den daglige behandling, der er mest optimal for helbredet.  

Er brillerne det rigtige valg for dig? Eller er der bedre alternativer?

Kontaktlinsen har, som de fleste ved, været et populært alternativ i mange år, men er det nu også sundere for øjnene at kvitte brillerne til fordel for linserne?

I mange år har der hersket en debat mellem brilletilhængere og kontaktlinsetilhængere, hvor det ud fra et videnskabeligt perspektiv har været svært at vælge side. Sådan ser det imidlertid ikke ud i dag, når man kigger nærmere på den seneste forskning og udvikling inden for området.

Alcon, som er en af verdens førende inden for udvikling af kontaktlinser, har designet en kontaktlinse, hvor der ikke er direkte kontakt mellem øjet og selve kontaktlinsen. I stedet er det en tynd fugtpude, hvilket betyder at øjnene hverken bliver trætte, tørre eller irriterede hen ad dagen, som man ellers kan opleve med traditionelle kontaktlinser.

Øjnene trives som var de ’frie’

Kontaktlinserne hedder DAILIES TOTAL1® Multifocal, og udover at sørge for max komfort takket være fugtpuden mellem øjet og linsen, er de designet til at give dig et skarpt syn både på den korte og lange afstand.

Måske er det på tide at genoverveje om brillen skal udskiftes? Hvad end du har gået med briller i to eller 20 år, er det aldrig for sent at give alternativet en chance. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: