Kvinde der spiser banan.
© iStock

God mad til morgentræningen

Det er meget individuelt, hvad og hvor meget man kan og bør spise inden morgentræning. En halv banan kan, for nogle, være tilstrækkeligt inden korte træningspas.

29. august 2018 af Martin Kreutzer

Få kost og træning til at spille sammen

Rigtig mange bøvler med at få kosten og morgentræningen til at spille sammen. I virkeligheden er det dog ret enkelt: 

Hvis du vil slippe for at bøvse på løbeturen eller få opstød i de udfordrende yogaøvelser, gør du klogest i at vente med at spise til efter træning. 

Du kan selvfølgelig også spise et par timer før din træning, men det kolliderer som regel med enten nattesøvnen eller behovet for at komme på arbejde i nogenlunde fornuftig tid. Mange oplever, at træning på helt fastende hjerte kan give en lidt underlig, hul fornemmelse i maven. 

Oplever du samme problem, så snup en halv banan eller en lille skive brød sammen med et glas vand, lige når du står op. Det neutraliserer noget af den mavesaft, der ligger og bobler. 

Spis et måltid tæt på sengetid aftenen før

I tilfælde hvor du planlægger at træne langvarigt fra morgenstunden, kan du desuden spise et måltid mad tæt på sengetid aftenen før. Undersøgelser viser, at især proteinrige mejeriprodukter egner sig godt til at bygge en energifyldt bro helt frem til morgentræningen, så spis et par deciliter skyr med revet æble og lidt nødder eller en rugbrødsmad med et par skiver skæreost på, lige før du går i seng. 

Så vil du føle dig klar til morgenens udfordringer, når du slår øjnene op. Efter træning skal du naturligvis have din morgenmad. Den kan klares derhjemme eller medbringes på farten, hvis du kombinerer motion og transport. 

Alternativt kan det være en idé at placere noget yoghurt og mysli inde på jobbet, så du slipper for at slæbe rundt på maden.

Aktiv Træning anbefaler: T-shirt og shorts

Nu kan du få et lækkert træningssæt med shorts og t-shirt til en helt fantastisk pris. Sættet er i høj kvalitet og egner sig supergodt til en god løbetur eller træning i fitnesscenteret. De geniale hybridshorts har indbyggede tights, som giver en lækker pasform, mens man stadig kan nyde den luftige fornemmelse fra de klassiske splitshorts. T-shirten er lavet i et let og behageligt materiale, og bagsiden perforeret med et utal af små, fine huller, der giver en fantastisk udluftning, når du træner.

Lige nu kan du få hele sættet med shorts og t-shirt for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition. I alt 149 kr.) Du sparer 639 kr. Sammen med sættet får du desuden 3 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, der er fyldt med motiverende tips, gode råd til din træning og kostråd fra vores eksperter. Læs mere om det fantastiske tilbud lige her. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: