© iStock

Guide: Sådan får du tid til træning i en travl hverdag

Har du svært ved at finde tid i din hverdag til træning? Vi giver dig opskriften på en dag med mere overskud og tid til motion.

31. oktober 2017 af kommerciel redaktion for Electrolux

Drømmer du om mere tid i hverdagen, men synes det er svært at balancere både job, familie, venner, fritidsinteresser – og samtidig få tid til at dyrke motion?

Især her om vinteren, hvor dagene bliver kortere, det er mørkt om morgenen, når vi står op og igen, når vi kommer hjem, kan det være ekstra svært at finde tid til motion.

Men du kan faktisk få mere tid ved at tage et par tidsbesparende genveje i løbet af hverdagen, blive lidt bedre til at planlægge – og ved at tænke motion ind i løbet af din hverdag. 

Plan: En dag med mere tid og overskud

Sådan kan den se ud

MORGEN

06.30 Dit vækkeur ringer. Selv om det er fristende at trykke på ’snooze’-knappen, så lad være. Stå i stedet op og kom i gang med dagen - det giver også tid til morgentræning. Den søvn du får, når du 'snoozer', er alligevel dårligere, og du bliver ikke mere frisk af det.

08.00 Du griber chancen for at få lidt træning ind, mens du transporterer dig til arbejde. Tag cyklen eller stå af bussen et par stop før.

EFTERMIDDAG

12.00 Du har spist frokost på arbejdet og har stadig lidt tid tilbage af frokostpausen. Måske kan du lokke en kollega med ud at gå en hurtig tur? Bare fem minutters rask gang vil give mere energi og sætte gang i kroppen.

15.00 Du griber ud efter din telefon, åbner appen fra Electrolux og sætter robotstøvsugeren PUREi9 i gang derhjemme. Så er der rent, når du kommer hjem. Der er jo så meget andet, du hellere vil bruge tiden på! Læs mere om den smarte robotstøvsuger i bunden af artiklen.

AFTEN

18.00 Du laver mad. Du har planlagt ugens måltider på forhånd og købt stort ind på nettet.

20.00 Du sætter dig tilrette i sofaen og lukker øjnene - nu er det tid til meditation. Det lyder måske lidt hippie-agtigt, men der er en grund til, at mindfullness er blevet super populært - og det kan faktisk også spare dig for tid i hverdagen! Du giver nemlig din hjerne et tiltrængt pusterum, og du vil få mere overskud og energi, så du kan overstå hverdagens opgaver hurtigere. Der findes mange apps til din telefon, der kan hjælpe dig i gang og guide dig til meditation.

21.00 Du lukker ned for ’skærmene’ i hjemmet og bruger i stedet tiden på fx at læse. Din hjerne bliver påvirket af det blå lys, der holder den vågen. Når det bliver mørkt, producerer vores hjerner søvnhormonet melatonin, der giver besked om, at nu skal du falde til ro for natten. En god nattesøvn giver dig mere overskud og energi til dagen efter, så du kan vågne veludhvilet op når vækkeuret ringer i morgen (ikke snooze!).

Skab mere tid – tag de smarte genveje

Bruger du tid på ting i hverdagen, du slet ikke behøver? Det gør de fleste af os! Rengøring er en af de ting, som mange af os bander langt væk, men som vi er nødt til at bruge tid på.

I dag kan du lade robotten klare støvsugningen – og bruge tiden på det, du hellere vil.

PUREi9 fra Electrolux er en effektiv robotstøvsuger, som du kan styre med din smartphone via en app. Du kan sætte støvsugeren til at klare rengøringen, når du ikke er hjemme. Dens innovative 3D Vision System™ scanner rummet nøjagtigt for at styre uden om forhindringer i hjemmet.

Også hjørner og svært tilgængelige steder bliver rengjort på grund af støvsugerens trekantede design og PowerBrush™, der når hvert et hjørne og rengør grundigt langs vægge.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: