Løb dig til bedre koncentration

Har du svært ved at holde fokus? Så er løsningen måske at snøre løbeskoene og komme i bedre form.

25. juni 2019 af Jesper U. Larsen

Hvis du er i god form, har du nemmere ved at holde mentalt fokus på en opgave, end hvis du har en ringe kondition.

Det viser et nyt spansk studie.

Triatleter slog sofakartofler

Den veltrænede gruppe i forsøget bestod af 22 triatleter, som alle trænede mindst 8 timer om ugen. Den anden gruppe bestod af 20 fysisk inaktive personer, som var i dårlig form.

Alle deltagerne blev sat foran hver deres computerskærm og fik til opgave at reagere hurtigst muligt, hver gang en rød cirkel dukkede op på skærmen.

Gennem den time testen varede, målte forskerne testpersonernes hjerneaktivitet ved hjælp af elektroder. Resultatet af målingerne indikerede, at triatleterne både var mere opmærksomme og bedre i stand til at holde et konstant fokus på opgaven. De havde også en hurtigere reaktionstid i den første del af testen.

En stribe af mentale gevinster

Ifølge forskerne kan bedre koncentrationsevne dermed føjes til den efterhånden lange liste over de mentale gevinster ved motion.

Det er kun et par uger siden, at et studie konkluderede, at hjernen holder sig yngre, når vi motionerer. Man undgår simpelthen, at hjernen skrumper med alderen, og dermed er der mindre risiko for at blive ramt af for fx hukommelsestab og demens.

Source #Kilde: Medicine & Science in Sports & Exercise

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: