Mand der holder sig på maven.
© iStock

Løber­mave starter i hovedet

En gruppe forskere har kigget nærmere på, hvad der forårsager mavesmerter hos løbere. Det viste sig at løbere med en stresset hverdag, var mere tilbøjelige til at opleve maveproblemer.

17. april 2018 af Redaktionen

Stress ned før løb og undgå smerter 

Løbermave – altså mavesmerter, kvalme og akut behov for at komme på toilettet under en løbetur – er noget, rigtig mange løbere kender. Nu har en gruppe forskere undersøgt 50 løbere, kigget nærmere på årsagerne til problemet og oplistet en stribe faktorer, der påvirker løbermaven.

Ikke overraskende er den vigtigste faktor intensitet. Jo mere løberne pressede sig selv, jo større blev risikoen for dårlig mave. Noget mere overras­kende viste den næstvigtigste faktor sig at være stress. Jo mere stressede og pressede løberne var i hverdagen, jo mere tilbøjelige var de til at opleve maveproblemer. Forskerne anbefaler derfor, at man stresser ned inden en løbetur med åndedrætsøvelser eller meditation. 

Kilde: Journal of Sports Sciences

Få mere ud af træningen

Vil du have mere ud af din træning? Så skal du have det rigtige gear. Lige nu kan du få lækker træningstrøje fra Craft sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og eksp. I alt 149 kr.). Trøjen er lavet i et let, blødt og elastisk materiale, der følger dine bevægelser helt suverænt. Den er desuden fantastisk til at transportere den overskydende varme væk fra kroppen, og det betyder, at du kan bruge den til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven, træning i fitnesscenteret eller på løbeturen.

Pulloveren har en værdi af 599 kr., men lige nu kan du få den sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og eksp. I alt 149 kr.). Læs mere om det skarpe tilbud her – og rigtig god fornøjelse med din træning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: