Mand der ligger i seng
© iStock

Må jeg træne, når jeg er syg?

En god tommelfingerregel siger, at hvis symptomerne sidder over halsen, er det o.k. at træne, men sidder de i halsen eller syd for den, bør du lade være.

8. december 2018 af Hans Westhausen Gottlieb

Kan jeg træne, når jeg er syg?

Er det bedst at holde fuldstændig træningspause, når jeg er syg?

SVAR: Har du influenza og/eller høj feber, befinder kroppen sig i en muskelnedbrydende tilstand, og så har kroppen bedst af ro. Men er du alt for påpasselig med at holde træningspause, hver gang næsen løber, kan du nemt komme til at aflyse din træning lidt for ofte, og det kan gå ud over din kondition og føre til tab af muskelmasse. 

Træn let: 

  • Hovedpine 
  • Forkølelse 
Du kan godt træne, men sørg for at skåne kroppen ved at lægge blidt ud, da hård træning svækker dit immunforsvar yderligere.

Spring over: 

  • Ondt i halsen 
  • Hoste 
  • Slim i lungerne 
Jo værre symptomer, des vigtigere er det, at du holder pause. Når du er ovenpå igen, kan du starte roligt op.

Husk altid at mærke efter i egen krop.

Super-tilbud: Stor vinterpakke til dig

Hold varmen og bliv set i mørket for KUN 69,50 kr. Lige nu kan du få en løbehue, handsker, halsedisse, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 numre af Aktiv Træning til en vanvittig pris. Du får hele pakken med alle 5 dele samt 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbuddet gælder kun så længe lager haves. Læs meget mere her

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: