© iStockphoto

Rejs dig og red dit liv

Vi sidder os ihjel! Så kontant er meldingen fra en gruppe forskere, der har fået øje på en uheldig sammenhæng mellem en række grimme sygdomme, og hvor mange timer vi sidder ned.

8. februar 2013

Vi sidder i bilen på vej til arbejde. Vi sidder ned på kontoret. Og i dag kan vi sågar også – via nettet – klare både indkøb og ærinder i banken siddende.

Det moderne liv er i høj grad et liv på den flade, og det koster på sundheden. Det konkluderer en gruppe amerikanske forskere efter at have kigget på 18 forskellige studier af konsekvenserne ved et stillesiddende liv. Blandt andet er risikoen for at dø af en hjerte-kar-sygdom næsten dobbelt så stor hos dem, der sidder mest, som hos dem, der sidder mindst.

Den øgede risiko hænger sammen med, at de store muskelgrupper i lår og baller er helt inaktive, når vi sidder ned. Det påvirker hormonproduktionen og stofskifteprocessen, så blodtrykket forhøjes, og kolesteroltallet stiger. Den gode nyhed er dog, at hvis du blot rejser dig op et par gange i timen eller går en tur efter frokost, så kan du annullere mange af de negative konsekvenser.

Source #Diabetologia Journal

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: