Mand med færdigret
© iStock

Så usundt er forarbejdet mad for os

Ved du hvilken effekt forarbejdet mad har på din sundhed? Hvis ikke, bør du læse med her. Indtagelse af meget forarbejdet mad kan nemlig påvirke din levetid.

31. juli 2019 af Redaktionen

Hvad er forarbejdet mad?

Personer, der spiser mange stærkt forarbejdede fødevarer, har en højere risiko for at dø tidligt, viser et fransk studie. 

Stærkt forarbejdede fødevarer er fx industriproducerede færdigretter, som ofte indeholder meget salt, sukker, fedt og mange forskellige tilsætningsstoffer. 

Forskerne bag studiet fulgte 44.000 voksne franskmænd gennem syv år. For hver 10 pct. stigning i andelen af stærkt forarbejdede fødevarer i deltagernes kost var der 14 pct. øget risiko for at dø i løbet af de syv år. 

Kilde: University of Paris

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: