© istock

Vækketonen påvirker hele din morgen

En ‘brutal’ alarmtone kan få dig til at præstere dårligt om morgenen.

29. juli 2020 af Redaktionen

Er du altid træt og uoplagt om morgenen, så skal du måske overveje at ændre din vækketone. Et nyt studie viser, at personer, der bliver vækket af en hård ‘bip!-bip!-bip!’-alarm, føler sig mere groggy om morgenen, mens de, der vågner til melodiske toner – fx behagelig musik – omvendt føler sig mere vågne og klarere i hovedet. 

Forskerne rekrutterede 50 personer, som blev udspurgt om, hvilken vækketone de typisk brugte, og hvordan de vurderede deres tilstand om morgenen på forskellige parametre. Og der var en klar tendens til, at de, der blev vækket af en hård alarmtone, var mindre morgenfriske. Når man føler sig groggy, har man ringere reaktionstid, ens tankeprocesser kører langsommere, og man er mindre opmærksom. 

Det kan derfor være en stor ulempe for folk, der skal præstere noget særligt i de tidlige timer – fx på jobbet, eller hvis man træner fra morgenstunden. 

4 timer – så lang tid efter kan man risikere at præstere ringere, hvis man er vågnet på en dårlig måde, forklarer forskerne bag det nye studie.

Kilde: Plos One

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: