© Colourbox

Undgå røg og ild

Her får du tip til, hvad du kan gøre for at undgå problemer. Spray møbler og sko udendørs Skal dine sko eller sofaens sarte overflade imprægneres, er det en god idé at gå udenfor, før du sprayer løs. Mange sprøjtedåser indeholder høje koncentrationer af kemikalier og drivmidler. Drivmidler er gasser, som får spray til at forstøve, hvilket desværre også gør, at du lettere indånder de kemiske partikler. Følg sprayvejledningen, og undgå at overdosere. Undgå røg og ild

20. maj 2010

Her får du tip til, hvad du kan gøre for at undgå problemer.

Spray møbler og sko udendørs

Skal dine sko eller sofaens sarte overflade imprægneres, er det en god idé at gå udenfor, før du sprayer løs. Mange sprøjtedåser indeholder høje koncentrationer af kemikalier og drivmidler. Drivmidler er gasser, som får spray til at forstøve, hvilket desværre også gør, at du lettere indånder de kemiske partikler. Følg sprayvejledningen, og undgå at overdosere.

Undgå røg og ild

Stearinlys er en af de alvorligste trusler mod indeklimaet. Ud over at sode væggene til ud- sender levende lys og brændende materialer partikler og gasser, som kan irritere luftveje og slimhinder. Begræns brugen af levende lys, drop helt duftlys, og vælg i stedet stearinlys, der soder mindst muligt, fx gode fyrfadslys. Også røgelsespinde, fyring i brændeovn og tobaksrøg skader indeklimaet.

Sluk for al elektronik efter brug

Når elektronik bliver varmt, frigiver det kemikalier til luften. Jo mindre rum, og jo tættere på det evigt brændende tv og den trådløse opkobling du opholder dig, desto mere indånder du af de problematiske partikler. Sluk derfor på selve stikkontakten i stedet for blot at sætte udstyret på standby, når du ikke bruger det. Som sidegevinst sparer du også på el-regningen.

5 tegn på dårligt indeklima

  1. Dårlig lugt, når du kommer ind udefra

  2. Mere end 2 cm kondens (dug i kanten) på indersiden af vinduerne

  3. Støv og snavs på gulve og møbler

  4. Sod eller skimmelsvamp på indervægge

  5. Kolde, fugtige vægge

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: