Yoga
Yoga

Det er ikke uden risiko for skader at kaste sig over yoga, viser ny amerikansk forskning. 

© iStockphoto

Yoga giver 10 gange flere skader end tidligere antaget

Den er kendt for at være en af de mest skånsomme motionsformer, der findes, men skadesrisikoen er højere end man hidtil har regnet med.

4. juli 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

Yoga er kendt som en skånsom motionsform, der kan gøre underværker for kroppen, men ny forskning viser, at yoga faktisk også forårsager en hel del skader.

I et studie fra Mercy College New York i USA har forskere fulgt 345 udøvere fra to forskellige amerikanske yogacentre i et år.

10 gange højere skadesfrekvens

10,7 pct. rapporterede smerter som følge af yogatræningen, og en tredjedel af disse havde pådraget sig skader, der gjorde, at de ikke kunne dyrke yoga og/eller havde symptomer, der varede i over 3 måneder.

”Folk tror, at det er en sikker aktivitet, men (vores studie viser, at) skadesraten er op til 10 gange højere, end hvad der tidligere er blevet rapporteret,” udtaler professor Marc Campo fra Mercy College, som var forsøgsleder.

”Vi så også, at yoga kan forværre eksisterende smerter. 21 pct. af dem, der i forvejen havde skader oplevede, at smerterne blev forværret af at dyrke yoga, særligt muskelskader i overkroppen,” siger forsøgslederen.

3 ud 4 oplever bedring af smerter

Det skal dog med, at 74 pct. af forsøgspersonerne oplevede, at eksisterende smerter blev mindsket som følge af deres yogatræning. Forskerne afskriver derfor heller ikke på nogen måde yoga, men understreger vigtigheden af, at yogaundervisere drøfter skadesrisici med deres elever.

Vil du gerne vide mere om træning, skader, sundhed, motivation og meget mere, så tegn et abonnement på Aktiv Træning lige HER. I magasinet får du al den nyeste viden om træning og inspiration til at leve et sundere og mere aktivt liv.

Kilde: Journal of Bodywork and Movement Therapies

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: