© Colourbox

3 tip der kan regulere blodsukkeret

Store mængder kulhydrater i blodbanerne forårsager hvert år tusindvis af dødsfald. Dit blodsukker bliver nemlig stresset, når du spiser for mange kulhydrater.

29. april 2012

Spis færre kulhydrater Det er ret simpelt. Det gælder om at spise mindre pasta, ris, kartofler og gryn, slik og kager samt andre kulhydratrige madvarer.

Spis ikke ensomme kulhydrater Består et måltid udelukkende af kulhydrater, stormer de uhindret gennem fordøjelseskanalen og når blodbanen i rekordfart. Det er smart, hvis du er ved at gå sukkerkold, men i alle andre situationer stresser det din krop.

For at forhindre dette er det en rigtig god idé at blande kulhydraterne med fedt og protein. Protein bremser den hastighed, som kulhydraterne optages med, fordi måltidet kommer til at hvile længere tid i mavesækken, mens proteinerne fordøjes. Nede i tarmen får de enzymer, der skal nedbryde kulhydraterne, så de kan optages i blodet, vanskeligere arbejdsvilkår, når de skal bruge tid på at møve sig uden om fedt og protein.

Justér mellemmåltiderne Tænk især over at matche kulhydraterne med andre komponenter, når det gælder mellemmåltiderne. Her har mange af os for vane at spise ensomme kulhydrater, fx i form af et par stykker frugt eller en marmelademad. Skær ned på frugten, og gør plads til en håndfuld mandler, og halvér mængden af brød, så der bliver kaloriemæssig plads til lidt smør under marmeladen. Begge dele vil gøre måltiderne langt mere blodsukkervenlige.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: