Veggiebowl
© iStock

5 skridt til mere grønt og mindre kød

Aftensmaden behøver ikke altid at handle om kød. Her er fem tips til, hvordan du nemt kan få flere grøntsager ind i dine måltider, uden at maven begynder at rumle.

2. maj 2018

5 tips til en grønnere hverdag

Med alle de mange muligheder, kan det være svært at danne sig et overblik over, hvordan man nemmest får skiftet bøffen ud med bønner. Vi giver dig her 5 nemme tips til, hvordan du nemt kan få inkluderet flere grøntsager i din hverdagskost. 

1. Indfør Meatless monday

– eller tirsdag, onsdag eller torsdag. Ved at have en fast kødfri dag giver du dig selv mulighed for at planlægge dagens måltider, finde spændende vegetarretter og købe ordentligt ind.

2. Spis kød med mening

Brug kød som smagsgiver i stedet for fyld. En lille smule bacon, chorizo, pølse eller lignende kan give masser af smag til en ret, der ellers primært består af grønsager og kornprodukter.

3. Bland kødet

Gryderetter som spaghetti med kødsovs, chili con carne osv. behøver ikke kun at bestå af kød. Revne grønsager samt svampe, bønner og linser giver smag og fylde og sparer gevaldigt på kødet. Prøv fx kun at lade ¼ del af rettens indhold være kød, næste gang du laver bolognese.

4. Brug æg, ost og fløde

Æg, ost og fløde er fremragende smagsgivere, der samtidig giver fylde, fedme, konsistens og mæthed til maden. Brug dem, når du skal løfte vegetarretten.

5. Husk vegetarisk umami

Kød bidrager med den femte smag – den såkaldte umami. Den kan være svær at erstatte, og fraværet af den er ofte grunden til vegetarretters lidt ferske smag. Ting som ristede svampe, soltørrede tomater og ketchup har masser af umami.

Redaktionen anbefaler: Lækker træningsjakke

Overvind blæsten med Aktiv Træning. Lige nu byder vi nye læsere velkomne med en suveræn løbejakke fra Diadora sammen med 3 numre af Aktiv Træning for kun 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedition). Jakken kan lynes højt op i halsen og er forsynet med mesh-paneler i nakken, under armene og ned ad ryggen, hvilket giver en naturlig udluftning, så du ikke koger over på løbeturen. Derudover giver panelerne jakken en super mobilitet og bevægelighed, da der ikke er noget værre end at slås med en jakke med dårlig pasform, når man løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: