© Colourbox

6 nemme tip til grov mad

Det kan lyde overvældende at udskifte det meste af den blege mad med grove varianter. Men det er det ikke. Skifter du ud som herunder, er du i mål.

3. marts 2011

Fra almindelig hvid pasta til fuldkornspasta Du får 3 gange så mange fibre og 2-3 gange så mange sunde vitaminer og mineraler. Alt sammen uden at hive ekstra kalorier indenbords.

Fra hvide til brune ris Byttehandlen resulterer i 50 procent flere fibre samt flere vitaminer og mineraler. Samtidig har de brune ris en fastere konsistens. Det fremmer tyggearbejdet og dermed mætheden.

Fra lyst rugbrød eller franskbrød til fuldkornsrugbrød med hele rugkerner For det første får du langt flere sunde vitaminer og mineraler ved at vælge fuldkornsrugbrødet frem for et brød bagt på hvedemel eller sigtet rugmel. Samtidig øges fiberindholdet. Vælger du et brød, der er spækket med hele rugkerner, gavner det blodsukkeret, fordi kernerne forsinker kulhydraternes optagelse.

Fra honningristet mysli til grov mysli med nødder og rosiner Mindre og sundere fedt, ingen tomme kalorier og masser af fibre er resultatet af denne udskiftning. Fibre får du også med nødderne og rosinerne, der også bidrager med vitaminer og mineraler.

Fra cornflakes til havregryn Ved at udskifte majsflagerne med flager af havre femdobler du fiberindholdet uden at få nævneværdigt flere kalorier indenbords. Du får samtidig sunde fedtsyrer og flere vitaminer og mineraler med i bøtten.

Fra frugt til groft knækbrød Knækbrødet er et bedre mellemmåltid end det traditionelle stykke frugt. Det mætter bedre og giver dig mere sund energi.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: