Bagt laks med fuldkornspasta og pesto
© Thomas Dahl

Bagt laks med fuldkornspasta og pesto

Denne opskrift er til dig, der søger et velsmagende og nærende måltid, som ikke tager mere end 15 minutter at lave. Velbekomme!

8. november 2019 af Anders Karmark

Bagt laks med fuldkornspasta og pesto

Ingredienser til 2 pers.: 
  • 300 g laksefilet med skind i to stykker 
  • 200 g frisk fuldkornspasta (tørret pasta kan også bruges) 
  • 4 spsk. basilikumpesto 
  • 100 g cherrytomater (evt. i forskellige farver) 
  • 40 g pinjekerner 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber 
  • 1 citron 
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

  1. Gnid laksen med olivenolie og lidt salt og peber, og bag den i 10 min. ved 200 grader i en forvarmet ovn. 
  2. Rist pinjekernerne på en pande i 2-3 min., til de er lysebrune. 
  3. Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte alt efter størrelsen. 
  4. Kog pastaen, og vend den sammen med 4 spsk. pesto og cherrytomaterne. 
  5. Pynt med frisk basilikum, pinjekernerne og en skive citron.

Næringsindhold pr. person:

Energi 750 kcal

Protein: 43 g

Fedt: 49,2 g

Kulhydrat: 38,1 g

Kostfibre: 5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: