Fuldkorn
© iStock

Derfor er fuldkorn sundere end andre korn

Næringsværdien i korn er størst, hvis skallen ikke er fjernet. Det er i skallen stort set alle de mættende fibre sidder. Hvilke andre sundhedsværdier fuldkorn har, kan du læse her.

29. oktober 2018 af Hans Westhausen Gottlieb

Hvad gør fuldkorn sundere end andre kornprodukter?

SVAR: Næringsværdien i korn er klart størst, hvis skallen ikke er fjernet. Det er bl.a. her, fibrene sidder.

  1. Skallen: Indeholder stort set alle de mættende fibre i et korn.
  2. Aleuronlaget: Lige under skallen sidder aleuronlaget, der rummer essentielle aminosyrer og B-vitaminer.
  3. Frøhviden: Hvidt mel indeholder stort set kun frøhviden, som udgør 80 pct. af kornets vægt, men ikke giver dig meget andet end tomme kalorier, lidt protein og E- og B-vitamin.
  4. Kimen: Sidder inderst i kornet og rummer sunde flerumættede fedtsyrer, protein, mineraler og B- og E-vitaminer.

Super-tilbud: Stor vinterpakke til dig

Hold varmen og bliv set i mørket for KUN 69,50 kr. Lige nu kan du få en løbehue, handsker, halsedisse, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 numre af Aktiv Træning til en vanvittig pris. Du får hele pakken med alle 5 dele samt 2 numre af Aktiv Træning for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbuddet gælder kun så længe lager haves. Læs meget mere her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: