Havregrynskugler med ristede mandler, dadler, tranebær og kakao
Ingredienser (ca. 25-30 stk.)
200 g stenfri dadler1 stor tsk. kakaopulver
100 g finvalsede havregryn
50 g hakkede, ristede mandler
100 g tørrede tranebær
Lidt ekstra havregryn til at rulle kuglerne i
Sådan gør du
- Rist mandlerne i en bradepande i ovnen i 8 min. ved 180 grader.
- Lad dem køle af, og hak dem halvfint. Man skal stadig kunne fornemme, at der er sprøde mandelstykker i kuglerne.
- Blend dadler, tranebær og kakao i en foodprocessor, til massen er ensartet og uden alt for store klumper.
- Bland de hakkede mandler, dadelmassen og havregrynene til en sammenhængende masse.
- Så er der kun tilbage at rulle til små kugler og vende dem i havregryn.
- Opbevar kuglerne på køl.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi: 360 kcalProtein: 6,6 g
Fedt: 6,4 g
Kulhydrat: 72,4 g
Kostfibre: 7,8 g
Hvorfor er havregryn en superfood? Læs med her.