Fiske-burger
Ingredienser til fire burgere:
4 stykker lys fisk a 125-150 g (fx torskehaler, lyssej, kuller eller lange). Torskehaler er gode, fordi de er brede og faste i kødet.4 fuldkornsboller
½ hoved icebergsalat
75 g babyspinat
1 fennikel
1 rød peber
1 løg
½ bdt. frisk dild
2 spsk. salatmayonnaise
2 spsk. græsk yoghurt
50 g cornichoner
1 tsk. revet citronskal
150 g pankorasp
1 æggehvide
100 g mel
1 dl vand
½ tsk. salt
1 dl olie til stegning
Groft havsalt
Sådan gør du
- Skær løget og cornichonerne i så fine tern, du kan. Hak dilden fint.
- Rør græsk yoghurt, salatmayonnaise, dild, løg, cornichoner, revet citronskal, ½ tsk. salt og 1 knips peber sammen til en tyk dressing.
- Snit iceberg, og skyl babyspinaten, og bland dem sammen.
- Halvér fenniklen på langs, og snit den fint. Skær peberfrugten i fine strimler.
- Pisk æggehviden, salt og vandet sammen med mel til en tyktflydende dej.
- Vend fiskestykkerne i dejen, og panér dem i pankorasp.
- Steg fiskestykkerne på en medium forvarmet pande, til de er brune på begge sider – ca. 3-4 min på hver side.
- Lun bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 2 min.
- Saml din burger, og drys med groft havsalt på toppen af fisken.
Tip!
Fiskestykkerne skal være brede og flade (ca. 1 cm høje). Er de for tykke, kan du forsigtigt mase dem flade med hånden.
Næringsindhold pr. burger:
Energi: 663 kcalProtein: 41 g
Fedt: 21,5 g
Kulhydrat: 80,6 g
Kostfibre: 8,5 g