Fuldkornsspaghetti med squash og kødsovs

Med en såkaldt spiralizer kan du lave bånd af grønsager, så de får form som spaghetti. Alternativt kan du lave tynde strimler med fx et juliennejern eller en skrællekniv.

© Thomas Dahl

Fuldkornsspaghetti med squash og kødsovs

Pasta med kødsovs er en af de populæreste retter i de danske hjem, men hvorfor ikke give retten en sund opdatering. Få vores bud på hverdagsfavoritten her.

12. februar 2019 af Anders Karmark

Fuldkornsspaghetti med squash, grøntsager og kødsovs

Ingredienser til 2 pers.:
  • 150 g fuldkornsspaghetti 
  • 150 g hk. oksekød (maks. 9 %) 
  • 1 stort løg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 75 g revet gulerod 
  • 75 g revet selleri 
  • ½ squash 
  • 1 spsk. paprika 
  • 1 tsk. karry 
  • 1 spsk. friskhakket rosmarin 
  • 1 spsk. friskhakket timian 
  • 1 ds. hakkede tomater 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber

Sådan gør du 

  1. Hak løg og hvidløg fint, og sautér dem af i en gryde i 1 spsk. olivenolie, til de er blanke.
  2. Tilsæt revet selleri og revet gulerod, og sautér i yderligere 3-4 min. 
  3. Tilsæt det hakkede oksekød, og sautér det sammen med grønsagerne, til det har taget farve. 
  4. Kom paprika, karry, timian, rosmarin og hakkede tomater i gryden, og lad det simre i ca. 20-25 min. 
  5. Smag til med salt og peber. 
  6. Kog i mellemtiden pastaen. 
  7. Lav strimler af squashen, fx med en spiralizer. Bland strimlerne sammen med den varme kogte pasta, og servér det sammen med kødsovsen.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 560 kcal
Protein: 31,6 g
Fedt: 15,8 g
Kulhydrat: 79,7 g
Kostfibre: 13,7 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: