© iStockphoto

Her er de hotteste fødevarer lige nu

Google afslører de mest populære superfoods. Et gult krydderi med masser af sunde egenskaber topper listen.

9. juni 2016 af Jesper U. Larsen

Fødevarer, der kan gøre noget særligt for vores sundhed og helbred, er et hit. Her er top-5 over de superfoods, amerikanerne søger allermest efter på nettet, ifølge en ny analyse fra Google:

5. Kefir

Den fermenterede mælk var stor i 80’erne, og nu er den tilbage. Dens probiotiske bakterier er gode for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

4. Manuka-honning

Newzealandsk honning kendt for dens antibakterielle effekt, der skyldes stoffet methylglyoxal. Honningen kan være et middel mod alt fra forkølelser til rifter og hudinfektioner.

3. Jackfrugt

Den eksotiske frugt bugner af kostfibre, A-, B- og C-vitamin samt mineraler. Den menes bl.a. at kunne booste immunforsvaret, regulere blodtrykket og være god for huden og øjnene.

2. Æblecidereddike

Hyldes mange steder for sine sunde og slankende egenskaber. Forsøg har bl.a. vist, at æblecidereddike kan hjælpe til at holde blodsukkeret stabilt og øge mæthedsfornemmelsen.

1. Gurkemeje

Gurkemeje fås i pulverform eller som en hel rod, der mest minder om ingefær. Det gule krydderi indeholder omkring 2 procent af farvepigmentet curcumin, som bl.a. ser ud til virke beskyttende mod hjerte-kar-sygdomme, ligesom det kan nedsætte og regulere mængden af pro-inflammatoriske stoffer – altså de stoffer, der normalt øger inflammation i kroppen. Dyreforsøg har tilmed vist, at behandling med curcumin kan mindske væksten af cancerceller.

LÆS OGSÅ: Antiinflammatorisk kost gør dig stærk

Se hele analysen her

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: