Sorte ris i en skål

Farvestoffet i sorte ris rummer antocyaniner, der er med til at forebygge kræft.

© iStock

Hvorfor er sorte ris sundere?

Sorte ris er sundere end andre rissorter, da det indeholder antocyaniner, som er med til at forebygge DNA-skader, der kan føre til kræft.

6. september 2019 af Jesper U. Larsen

Hvorfor spise sorte ris?

Er det meget sundere at vælge sorte ris frem for de brune eller hvide?

SVAR: Sorte ris er meget sundere end hvide ris, som stort set kun består af kulhydrater. De sorte ris er indkapslet i et lag klid, som indeholder masser af kostfibre, protein, vitaminer og mineraler. 

Brune ris har også bevaret kliddet og alle de sunde stoffer. De sorte har dog den ekstra fordel, at det naturlige mørke farvestof i de sorte ris rummer mange antocyaniner, som også findes i fx blåbær. De er bl.a. med til at forebygge de DNA­skader, som kan føre til kræft.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: