I oktober stak den 29 årige ultraløber, Pete Kostelnick, rekorden i at løbe hurtigst tværs over USA. De 4.936 km. blev tilbagelagt på 42 dage, hvilket svarer til 116 km. om dagen. Den slags kræver energi - masser af energi - og derfor måtte Pete Kostelnick hver dag spise det samme som fem velvoksne mænd. Men hvordan klarer man det, samtidig med at man skal bruge 12-13 timer om dagen på at løbe og også nå at sove? Vi har set nærmere på Pete Kostelnicks daglige rutine på turen tværs over USA.
LÆS OGSÅ: Løb 5.000 km – Pete er virkelighedens Forrest Gump
Tidlig morgenmad:
Pete Kostelnick stod op hver morgen kl. 3 og spiste en skål havregrød, en banan, flere stykker toastbrød samt energidrik.
Morgensnack:
Efter ca. 6 km på landevejen: Gatorade, vand og sodavand, men aldrig kaffe. Efter en times løb: I gang med dagens første proteinbarer.
Brunch:
Efter 32 km: Morgenmadssandwich fra McDonald’s eller Burger King, hvis der var en i nærheden. Skyllet ned med cola light.
Frokost:
Efter 65 km – frokostpause på 30-40 min.: En lang Subway-sandwich eller 300 g steak med søde kartofler og toffee til dessert.
Væske:
På eftermiddagens etape: Gradvis mere Gatorade end vand for at holde saltbalancen. Sukkerholdige sodavand i stedet for light for at komme igennem dagens sidste km.
Eftermiddagssnacks:
Fortsat indtag af proteinbarer samt bananchips, sødede ananasskiver og beef jerky.
Aftensmad:
Kl. 17.30 – aftensmad: 300 g steak med ketchup og brune kartofler. Til dessert: En halv liter Ben & Jerry’s-karamelis.
Natmad:
Kl. 19 – sengetid. I løbet af natten: Typisk fire proteinbarer, fordi han vågnede og var sulten. I de 42 dage, Pete brugte på løbeturen, gik der ifølge ham selv ikke på noget tidspunkt mere end to timer, hvor han ikke spiste.
Kilde: Outside Magazine