fødevarer
© iStock

4 gode proteinkilder inden sengetid

Undersøgelser viser, at protein inden sengetid giver bedre restitution og opbygning af muskelmasse. Her får du 4 gode proteinkilder til natten.

23. maj 2018 af Dina Christiansen

Øg muskelmassen med disse fødevarer

Det er vigtigt at få nok protein efter træning, men det er ikke helt ligegyldigt, hvilke kilder du får din protein fra. Der er nemlig forskel på kvaliteten af protein. Især protein fra animalske kilder er optimalt inden sengetid, da der et højt indhold af de essentielle aminosyrer, hvilket er nødvendigt for muskelopbygningen. 

1. Hytteost

Da hytteost er et mælkeprodukt, indeholder det primært kasein, som er et langsomt optageligt protein. Det er altså super godt til natten, da det vil være tilgængeligt over en længere periode. Hvis du vil spare på kalorierne, så gå efter en fedtfattig variant af hytteosten.

2. Skyr

Skyr er, ligesom hytteost, et mælkeprodukt og bidrager derfor også med langsomt optageligt protein. Det kan være en god idé at holde øje med sukkerindholdet i skyr, hvis du vil spare på kalorierne.

3. Æg

Æg er proppet med vitaminer og mineraler, og især æggehviden indeholder protein af høj kvalitet. Hvis du vil passe på kalorierne, kan man lave et måltid primært bestående af æggehviden, da blommen består af fedt og derfor indeholder flere kalorier.

4. Kød

Kød indeholder generelt en stor mængde protein pr 100 gram og kan derfor være en god måde at få et ordentligt skud protein inden sengetid. Kylling indeholder foreksempel 20 gram protein pr. 100 gram, ingen kulhydrater og næsten intet fedt. 

Source: The Journal of Nutrition

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: