Ernæringseksperterne har svært ved at få armene ned, når snakken falder på
bær
– naturens eget spisekammer af farvestrålende delikatesser.
Bær er nemlig proppet med vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre styrkende stoffer.
Vi præsenterer dig her for to sunde bær. Log ind og få beskrivelserne af yderligere 11 bær og se, hvordan du får bedst udbytte af dem.
Hindbær:
Indholdet af kostfibre i hindbær er imponerende. 100 gr. dækker rask væk 20 procent af hele dit dagsbehov. Samtidig får du 30 procent af dine C-vitaminer og kan i tilgift glæde dig over, at der er masser af styrkende plantestoffer i bærrene.
Sæson: Medio august – medio oktober.
Blåbær:
Undersøgelser viser, at blåbær potentielt kan forebygge aldersbetinget hukommelsestab. Forsøg på rotter viser ligefrem en forbedret hjernefunktion, efter at de er blevet fodret med blåbær. Forklaringen er muligvis, at særlige stoffer i blåbærrene fremmer hjernecellernes evne til at kommunikere med hinanden.
Med et fiberindhold lige under 3 gr. pr 100 gr. og lige så meget C-vitamin som i en citron, ligger blåbær også godt til på de parametre.
Sæson: Primo august – ultimo september.
Log ind og læs om resten af de smagfulde og kernesunde bær her.