De 7 BEDSTE fødevarer efter træning

Efter en hård omgang træning skriger din krop på den rette næring. Her får du de bedste fødevarer til at hjælpe restitutionen på vej.

5. maj 2017 af Hans Westhausen Gottlieb

1. Æg Protein og kulhydrater er begge afgørende efter træning. Æg klarer protein-delen. Der er ca. 70 kcal i et æg, men alligevel rummer det 6,3 g protein samt D-vitamin.

2. Quinoa Når det gælder kulhydrater er quinoafrø eminente. De ligger samtidig lavt på det glykæmiske indeks, så blodsukkeret holdes stabilt. Desuden rummer de masser af protein af højeste kvalitet.

3. Kefir Den fermenterede mælk har fået comeback i sundhedskredse, og det er ikke uden grund. Dens probiotiske bakterier er gode for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

4. Banan Udover et højt kulhydratindhold, som genopfylder depoterne, så er bananen en sand kaliumbombe.

5. Laks Den fede fisk er rig på proteiner, omega-3-fedtsyrer, antioxidanten selen og D-vitamin. En ren sundhedsbombe.

6. Blåbær De små bær er fyldt med antocyaniner, der mindsker muskelømheden i dagene efter et krævende træningspas. De rummer også masser af C-vitamin og sunde kostfibre.

7. Vand Det hører muligvis ikke under kategorien fødevarer, og lyder måske åbenlyst, men mangelfuld rehydrering er en af de mest almindelige fejl i restitutionsfasen. Drik 2-3 glas vand for hvert kilo, du taber dig under træning.

Kilde: lindseyreviews.com

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.

Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: