Blåbær
© iStock

De 7 bedste fødevarer efter træning

Efter en hård omgang træning skriger din krop på den rette næring. Her får du de bedste fødevarer til at hjælpe restitutionen på vej.

8. april 2019 af Hans Westhausen Gottlieb

1. Æg Protein og kulhydrater er begge afgørende efter træning. Æg klarer protein-delen. Der er ca. 70 kcal i et æg, men alligevel rummer det 6,3 g protein samt D-vitamin.

2. Quinoa Når det gælder kulhydrater, er quinoafrø eminente. De ligger samtidig lavt på det glykæmiske indeks, så blodsukkeret holdes stabilt. Desuden rummer de masser af protein af højeste kvalitet.

3. Kefir Den fermenterede mælk har fået comeback i sundhedskredse, og det er ikke uden grund. Dens probiotiske bakterier er gode for tarmfloraen og dermed styrkende for kroppens immunforsvar.

4. Banan Udover et højt kulhydratindhold, som genopfylder depoterne, så er bananen en sand kaliumbombe.

5. Laks Den fede fisk er rig på proteiner, omega-3-fedtsyrer, antioxidanten selen og D-vitamin. En ren sundhedsbombe.

6. Blåbær De små bær er fyldt med antocyaniner, der mindsker muskelømheden i dagene efter et krævende træningspas. De rummer også masser af C-vitamin og sunde kostfibre.

7. Vand Det hører muligvis ikke under kategorien fødevarer, og lyder måske åbenlyst, men mangelfuld rehydrering er en af de mest almindelige fejl i restitutionsfasen. Drik 2-3 glas vand for hvert kilo, du taber dig under træning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: