Æg
© iStock

Det ‘magiske tal’ for protein er fundet

Et nyt studie fastslår, hvor meget protein man skal sigte efter at indtage, når man styrketræner.

12. juni 2018 af Redaktionen

Så meget protein bør du indtage

Behovet for protein i forbindelse med styrketræning er en af de klassiske debatter blandt træningsinteresserede. Nu fastslår amerikanske forskere temmelig skråsikkert, at der ikke er mere at snakke om.

De har analyseret de 49 mest kvalificerede studier på området med mere end 1.800 deltagere, og dommen er klar: Et øget indtag af protein forbedrer signifikant både styrke og muskelvækst hos mænd og kvinder, der styrketræner.

Forskerne konkluderer samtidig, at 1,6 gram protein pr. kilo kropsvægt dagligt er den mængde, man bør stræbe efter, når man dyrker styrketræning. At indtage mere protein end det ser nemlig ikke ud til at give bedre resultater. De officielle mindsteanbefalinger for befolkningen generelt er 0,85 gram protein pr. kilo kropsvægt.

Forskerne er desuden kommet frem til, at det ikke gør nogen forskel, om proteinerne kommer fra tilskud med fx valleprotein, eller om man får alle sine proteiner gennem kosten. De afviser også forestillingen om, at det skulle være særlig vigtigt at indtage protein inden for den første time efter styrketræning. 

Så meget får du fra 6 stærke proteinkilder

  • Tun: 27,5 gram/100 gram
  • Kalkun: 21,9 gram/100 gram
  • Tørrede linser: 28,5 gram/100 gram
  • Skyr: 11 gram/100 gram
  • Æg: 12,6 gram/100 gram
  • Grønne ærter: 6 gram/100 gram

En kvinde på 65 kg, der styrketræner, skal have 104 gram protein om dagen.

En mand på 80 kg, der styrketræner, skal have 128 gram protein om dagen.

Kilde: British Journal of Sports Medicine

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: