Er det altid en god idé at spise lige efter træning?

Jeg træner for min sundheds skyld og for at holde vægten nede. Skal jeg stadig spise noget efter træning? Eller er det bedre kun at drikke vand?

Ja, spis altid noget straks efter træning. Selv når du er på slankekur, skal du jo have noget at spise, og hvorfor så ikke snuppe et måltid på det tidspunkt, hvor din krop har mest brug for det? Den første halve time efter træning er særlig vigtig. Her giver den rette kost kroppen mulighed for at komme i gang med restitutionsprocesserne.

Får du hurtigt gang i restitutionen, bliver du mindre øm og mere frisk og kan træne bedre, når du senere på ugen trækker i træningstøjet igen. For vægtens skyld gælder det dog om at vælge et eftertræningsmåltid, der mætter godt, uden at du får unødvendig store mængder fedt og kalorier. Vælg fx en grovbolle eller rugbrød med et tykt lag fedtfattigt kødpålæg eller mager ost. Drik mindst en halv liter vand, og snup et stykke frugt.

Ny forskning har også vist, at proteinrige drikke som kakaoskummetmælk og proteinshakes giver en overraskende god og langvarig mæthed. Et godt eftertræningsmåltid sørger desuden for, at du spiser mindre af det efterfølgende hovedmåltid, så du alt i alt ikke får flere kalorier end ellers.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvilket sundhedsråd har du sværest ved at følge?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: