© Jakob Helbig.

Fastfood for atleter

Når du har travlt, kan det virke uoverskueligt at planlægge den rette træningskost. Hurtig mad kan dog snildt gøres sund. Få 10 sunde og nemme måltider her.

9. juni 2015 af Martin Kreutzer.

Der findes flere nemme måltider, som fylder depoterne op før eller efter træning - fx disse to:

To skiver rugbrød med makrel i tomat

  • Groft rugbrød med masser af kerner er både rigt på fordøjelsesvenlige fibre og kulhydrater til muskler og hjerne. Smækker du makrel på, får du både proteiner til musklerne og en bunke omega-3-fedtsyrer fra den sundeste hylde. Omega-3 er i stand til at dysse betændelsestilstande ned, hvilket gør fedtsyrerne relevante for løbere, der ofte døjer med inflammationsskader omkring knæene og anklerne.
  • Særlig velegnet til: De aftener, hvor familien allerede har spist, eller du bare ikke orker at lave varm mad. Måltidet, med et par gulerødder og en peberfrugt til, giver dig akkurat lige så mange sunde stoffer, som hvis du lavede et solidt varmt måltid.
  • OBS.: Onde tunger hævder, at dåsemakrel er propfyldt med sukker. I praksis skal du lede længe – og som regel forgæves – efter sukkeret. Du får en fed fisk og en gang tomatpuré, og begge dele holder kroppen (og knoppen) af.
### En stor banan og 20-25 mandler * Måltidet giver dig en bred vifte af centrale næringsstoffer. Det er i den forbindelse vigtigt, at kombinationen af banan og mandler både er kilde til fedt, protein, kulhydrat og fibre. Tilsammen garanterer det en fornem mæthed og stabil energiforsyning. * _Særlig velegnet til:_ Midt på eftermiddagen stabiliserer måltidet dit blodsukker og giver dig energi til at snøre løbeskoene efter fyraften. Indtager du måltidet et par timer før træning, sprudler energien i hver eneste celle, og det gør dig i stand til at yde dit maksimale. Det er særlig vigtigt for dig, hvis du har fx løbeintervaller eller en hård spinningtime på programmet. * _OBS.:_ Der er en grund til, at bananen fortsat er synonym med brændstof til udholdenhedsidræt. Den er nøglen til den gode energi og kan kun tilnærmelsesvis erstattes af anden frugt. Er frugtkurven tømt for bananer, skal der i hvert fald et par æbler eller pærer til at lappe hullet, og selv det vil næppe føles lige så godt i maven.

Få 10 enkle og sunde måltider Download pdf'en herunder og få yderligere 8 enkle og sunde træningsmåltider, som det kun tager få minutter at lave, og som vil sikre restitutionen eller løfte energien.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: