Er øl og træning OK? Ja, hvis du drikker en lav-alkohol øl, så går det.

Ny øl er fin til træning

Øl og træning er normalt ikke en særlig god kombination. Men den nye lavalkohol-øl, Carlsberg Nordic, kan du med god samvittighed nyde efter træning.

11. februar 2014 af Peter Bollerup Andersen

Selvom det ville være så skønt, så ved de fleste godt, at øl og træning er en dårlig cocktail. Men med den nye lavalkoholøl Nordic fra Carlsberg kan du roligt drikke løs uden at være bekymret for at, at det går ud over hverken form eller restitution.

For selvom den ikke helt kan kaldes alkoholfri – dertil er de 0,5 % alkohol for meget – så fylder alkoholen så lidt, at det ikke har nogen den store betydning.

”Den nye øl er frem for alt en god væskeerstatning,” siger Martin Kreutzer, ernæringsekspert på Aktiv Træning. Han slår dog også fast, at den som restitutionsdrik mangler lidt.

”Har træningspasset været meget krævende, behøver du dog også protein og masser af kulhydrat for at blive stærk, og ingen af delene er den rigtig stærk på.”

Godt alternativ til almindelig øl Men for de motionister, der gerne vil have smagen af øl uden at få alkoholen med, er den et glimrende bud.

”Den er et fremragende alternativ til almindelig øl. Du får de styrkende plantestoffer og lidt opkvikkende kulhydrat uden at skulle betale prisen gennem det giftige alkohol,” siger Martin Kreutzer.

Alkoholfrie øl hitter i Tyskland Spørgsmålet er så bare, hvad de danske forbrugere siger til at drikke lavalkoholøl. Indtil videre har vi nemlig holdt os til den rene vare. Man skal dog ikke længere end til Tyskland for at se et kæmpe marked for alkoholfrie øl.

Den alkoholfrie Erdinger Weissbier er en stor spiller på det tyske marked og er eksempelvis sponsor til Berlin Marathon, hvor der efter løbet deles 40.000 alkoholfrie hvedeøl ud til løberne.

Erdinger Weissbier roses først og fremmest for den gode smag af øl. Så hvordan ser det ud med den nye Carlsberg-øl? En ting er nemlig næringsstoffer og kalorieindhold. Men smager den nu også af øl? For at få svaret, lavede vi derfor en hurtig test på redaktionen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: