Skal jeg drikke vand eller energidrik?

Hvornår er vand bedst under træning? Og hvornår har jeg også brug for sukker og salte?

Vores behov for væske, energi og salte er individuelt og afhænger blandt andet af din kropsstørrelse, hvor hårdt du træner, og temperaturen. Men derfor kan man godt give nogle grove tommelfingerregler, som det er værd at skele til.

En anden vigtig regel siger, at du skal starte tidligt med at drikke. Har du planlagt at være i gang i mere end 1 time, så vent ikke 1 time med at begynde at drikke. Drik jævnt under træningen, og væn dig til at drikke 2-3 gange i timen. Hver gang drikker du kun et sted mellem 0,2 og 0,25 liter, så du undgår at have en masse væske til at ligge og skvulpe rundt i maven.

Drik også rigeligt under udendørs træning om vinteren – når du pakker dig ind i meget tøj, sveder du også voldsomt, selvom det er frostvejr.

Vand Vand er det første, som du får brug for. Efter cirka en 1 times træning begynder din præstationsevne at falde på grund af væskemangel. På en varm sommerdag dog noget før.

Sukker Behovet for kulhydrat opstår typisk efter 75-90 minutter. Hvis du ved, at din træningstur bliver længere end det, bør du tidligt i din træning begynde at indtage energidrik med 6-8 procent kulhydrat.

Salt Først efter 1½ til 2 timers træning begynder kroppen at løbe tør for salte. Vælg energidrik tilsat elektrolytter, som fås i mange sportsbutikker. Eller put en knivspids salt i almindelig energidrik. På en varm sommerdag kan behovet for salte dog opstå allerede efter 1 times hård træning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: