© Colourbox

Spis med omtanke før træning

Hvor lang tid skal der gå, inden du træner, når du har spist? Det afhænger først og fremmest af, hvad du har spist. Se her, hvor lang tid du skal vente med løbeture efter at have spist forskellige fødevarer.

18. juni 2013 af Jannik Petersen

Vil du gerne undgå mavekneb, kvalme og blytunge ben, gælder det om at spise med omtanke i timerne op til din træning. Nogle madvarer tager nemlig længere tid for maven at nedbryde end andre.

Vores maver arbejder ikke ens, men som tommelfingerregel kan du regne med, at dit fordøjelsessystem skal bruge cirka et vist antal timer på at nedbryde bestemte typer madvarer.

Se her, hvor længe du cirka skal vente med at træne, efter at du har spist:

6 timer: Røget makrel, laks, ål og anden røget og fed fisk. Nødder som hassel- og valnødder.

5 timer: Tørrede bønner, rosenkål, blomkål, broccoli og de fleste andre former for kål. Alle former for røget kød.

4 timer: Grove kornprodukter, fx kernerugbrød og fuldkornspasta, brune ris, rødt kød og fed fisk (der ikke er røget). Rosiner og anden tørret frugt.

3 timer: Finere kornprodukter, fx lyst brød og almindelig hvid pasta. Fjerkræ, hvid fisk og grøntsager som ærter og peberfrugter. Skyr, græsk yoghurt og fromage frais.

2 timer: Frugt, almindelig yoghurt, salat og agurk. Almindeligt knækbrød, mager fisk og bagt kartoffel.

1 time: Små mængder af den mad, som vi viser ud for 2 og 3 timer. Banan (kun meget modne), franskbrød med syltetøj eller Nutella.

0 timer: Meget små mængder af 2-3-timers-maden, energidrik, geler eller letfordøjelige energibarer. Juice fortyndet med vand.

Tilbud til dig: Genial træningstrøje fra Craft

Blød, let og elastisk. Craft har lavet en superfed træningstrøje, der sidder tæt til kroppen og følger alle dine bevægelser. Og så kan den blive din for KUN 99,50 kr. Trøjen fås både til mænd og kvinder, og den kan bruges til stort set alt – lige fra en gåtur i skoven til træning i fitnesscenteret eller en løbetur. På kolde dage er den perfekt som lunende mellemlag under en jakke, mens den på lidt varmere dage fungerer godt som yderste lag. Trøjen er designet med et hul ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren igennem. På den måde kan du trække ærmet udover håndryggen og holde hænderne varme på de kølig dage. Lige nu kan du få trøjen sammen med 3 numre af Aktiv Træning for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Læs meget mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: