Store muskler uden kød: Her er 5 grønne proteinbomber

Få tjek på planterigets bedste proteinkilder.

19. februar 2018 af Jesper U. Larsen

Det er populært at skære ned på kødet. Vælger du primært at spise plantebaseret, kan det dog godt være en udfordring at få protein nok – og især hvis du dyrker styrketræning.

En mand på 80 kg, der styrketræner, kan have brug for op mod 160 gram protein om dagen, og det kræver lidt omtanke, når man ikke har røde bøffer og kyllingebryst som hovedleverandører.

Heldigvis vrimler planteriget med gode proteinkilder, som samtidig giver dig mange andre sunde stoffer:

#5 Broccoli

Kål er supersundt, og broccoli er på linje med andre kåltyper som rosenkål og grønkål en fin kilde til protein. Indholdet ligger over 5 gram pr. 100 g, og kalorieindholdet er så lavt, at du roligt kan fylde din tallerken.

#4 Ærter

Ærter giver dig 6 g protein pr. 100 g, og derudover er de kilde til langsomme kulhydrater, fibre og masser af antioxidanter.

#3 Quinoa

De sydamerikanske frø leverer næsten 14 g protein pr. 100 gram, hvilket er omtrent 50 pct. mere end i brune ris. Derudover er quinoa en god kilde til fibre, omega-3-fedtsyrer og et væld af vitaminer og mineraler.

#2 Jordnødder

Selvom de primært regnes for fedtkilder,
så er nødder faktisk også fremragende proteinkilder. Jordnødder er en topscorer med 26,5 g protein pr. 100 g.

#1 Tørrede linser

Der er lige så meget protein i tørrede linser som i tun eller kyllingebryst, nemlig omkring 28 g pr. 100 g. En deciliter af bælgfrugterne i salaten eller suppen pisker ikke alene proteinindholdet i vejret, men tilfører desuden masser af fibre og langsomme kulhydrater. Brune og hvide bønner hører til i samme liga. 

Giv din træning et boost!

Lige nu kan du få det suveræne bluetooth-headset Sudio TRE Sport til en ligeså suveræn pris sammen med Aktiv Træning. Sudio TRE Sport er lavet i et eksklusivt, skandinavisk design, og udover at have en super lyd og en suveræn pasform har det en batteritid på hele 9 timer ved brug, 10 dages standby-tid og en rækkevidde på 15 meter. Headsettet er desuden sved- og vandafvisende, har stemmestyring, og så kan du kontrollere musikken eller besvare opkald uden at tage telefonen op af lommen.


Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre af Aktiv Træning for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men lad være med at vent for længe, for vi har kun et begrænset antal. Læs mere om det fantastiske tilbud her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: