13 fødevarer, der gør dig afhængig

Har du også været på kur og alligevel tænkt, at din trang til pizza ER vigtigere end den ekstra vægt, som den vil føre med sig? Videnskaben kan forklare hvorfor!

10. oktober 2016 af Sofie Thomasen Rasmussen

Et vægttab kræver uanede mængder viljestyrke. Men nogle gange synes trangen til en stor pizza bare helt uovervindelig. Det er der faktisk en god grund til.

En undersøgelse foretaget af The Yale Food Addiction Scale viser nemlig, at fede fødevarer med højt kalorieindhold er ligeså vanedannende som kokain og heroin.

Pizza gør dig afhængig

Når du spiser fed mad vil nydelsescenteret i din hjerne aktiveres, og du vil opleve en lykkefølelse. Lykkefølelsen gør dig afhængig, og hjernen vil sende signaler til din krop om, at den har brug for mere fed mad.

Signalerne bliver til ustyrlige cravings, som selv de med en viljestyrke af stål vil have svært ved at modstå, når der ligger pizza foran dem.

Find opskrift på sund pizza her.

Vi har listet de 13 mest afhængiggørende fødevarer herunder. Fællesnævneren er, at de alle er stærkt forarbejdede. Forarbejdede fødevarer indeholder unaturlige kemikalier, der er designet til at frigive lykkefølelsen i hjernen, så vi bliver afhængige af maden. Vil du undgå en madafhængighed, skal du altså gå en stor bue udenom forarbejdede, kalorietunge og fede fødevarer.

13 vanedannende fødevarer: 1. Pizza 2. Chokolade 3. Cookies 4. Flødeis 5. Pomfritter 6. Cheeseburger 7. Sodavand 8. Kage 9. Ost 10. Bacon 11. Friturestegt kylling 12. Hvidt brød 13. Popcorn

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: