5 tips til at få mere grønt

Hverdagens travlhed kan gøre det svært at få nok grøntsager, men med lidt få tricks, kan du nemt nå op på de anbefalede 600 gram.

4. juni 2019 af Dina Christiansen

Grøntsager indeholder en masse gavnlige kostfibre, vitaminer og mineraler, som er vigtige for kroppen. Ifølge anbefalingerne skal du spise 600 gram frugt og grønt om dagen, hvoraf 200 gram skal være frugt og 400 g skal være grønt. Vi har samlet 5 gode råd til det at få nok grønt her.

1. Gør det tilgængeligt

Sørg for, at du altid har grøntsager tilgængeligt. Det gør det meget nemmere at nå op på den anbefalede mængde. Hav derfor altid grønt i hjemmet, på ture, i madpakken osv.

2. Gør det nemt

Skær grøntsagerne ud, så det er nemmere at vælge sundt, hvis blodsukkeret pludselig er lavt og du bare skal have noget hurtigt. Hvis grøntsagerne står klar i køleskabet, er du mere tilbøjelig til at vælge dem over andre måske mindre hensigtsmæssige snacks.

3. Køb forsnittede grøntsager

Benyt dig af allerede udskåret grønsagsblandinger og andet, som du kan finde i butikkerne. De fejler ingenting og så slipper du for besværet med at skulle snitte en masse.

4. Tilsæt det i retter

Put forskellige grøntsager i kødsovs og supper. Hvis du har børn eller ikke selv er så god til grøntsager, er det en nem måde at skjule dem lidt. Pomfritter af rodfrugter, er også en god løsning. De kan smages til med krydderier og lidt olie, så man næsten ikke kan gætte det er grøntsager.

5. Øs grøntsager op først

Især på arbejdspladser, hvor der er kantine, kan det være en god idé altid at gå i salatbaren først, så kød og andre ting ikke overtager pladsen på tallerkenen. 

Vi anbefaler: Genialt løbebælte

Nu kan du opbevare din telefon, nøgler og kreditkort på en nem og sikker måde, når du træner. Med dette smarte bælte kan du nemlig have alle dine vigtige ting med på løbeturen, cyklen eller i fitnesscenteret. Bæltet har to lommer, der kan udvides og holder dine ting fast, så du slet ikke opdager, at du har dem med. Med de to lommer kan du desuden have dine nøgler i den ene, mens din telefon kan ligge sikkert og uden at blive ridset i den anden.


Den store lomme har en lille udgang dine høretelefoner på bagsiden, og så er bæltet vandafvisende, så dine ting ikke bliver våde. Lige nu kan du få det geniale bælte sammen med 2 numre af Danmarks bedste træningsmagasin, Aktiv Træning, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr. i porto og ekspedition) I ALT 99 kr. Du får også en digital løbeguide med masser af tips til, hvordan du bliver en hurtigere og bedre løber. Læs mere om tilbuddet her.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: