Denne slags sukker er den værste for din sundhed

Vi er alle godt klar over, at sukker ikke er sundt. Men nogle slags sukker er værre end andre, både når det kommer til vægtøgning og de grimme følgesygdomme. Se hvilken slags, der er den allerværste!

23. marts 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er desværre ikke uden konsekvenser at boltre sig i slik, sodavand og andre sukkerholdige produkter. Sukker er nemlig blandt andet dårligt for tænderne, har skidt indvirkning på vores vægt og kan være en medvirkende faktor, når det kommer til udviklingen af diabetes type-2.

Det er svært at skære sukker helt ud af sit liv, men hvis du nu blot skal skille dig af med trangen til den allerværste slags sukker - så kan det altså godt lade sig gøre.

Det farlige flydende sukker Sukker i dens flydende form er den største synder, når det kommer til at gøre os tykke. Dette er tilfældet i og med, at det flydende sukker, som man finder i juice, kakao og sodavand, ikke mætter. Vi skiller os altså ikke af med sulten ved at drikke en sodavand, men vi indtager til stadighed store mængder sukker og kalorier.

Det hvide sukker Det hvide sukker som vi kender består af både fruktose og glukose, og her er det fruktosen, der er den mest skadelige. Hvis man indtager den i for store mængder vil det ophobe sig i leveren og føre til produktion af det skadelige blodfedt. Det er denne fruktose, som også er repræsenteret i læskedrikke.

Så drop sodavand og andre søde drikke - og stil din sukkertrang med lidt slik.

Læs også: Vil du vedligeholde din vægt, eller ønsker du at tabe dig? Brug vores kalorieberegner og se, hvor mange kalorier du har brug for i løbet af en dag. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: