Kaffe har en lang række sundhedsfordele. Det er blandt andet linket sammen med lavere risiko for sukkersyge, Parkinsons og hjertesygdomme. Men hvornår, du indtager din kaffe, kan være afgørende for, om det er godt eller skidt for din sundhed.
Kaffe på tom mave
Hvis man drikker sin morgenkaffe, inden man har fået mad i maven, kan det nemlig give en række uheldige følger. Kaffe på tom mave vil medføre frigørelse af saltsyre i fordøjelseskanalen.
Saltsyren i fordøjelseskanalen vil gøre det svært for kroppen at nedbryde proteiner, og det kan være problematisk, hvis man indtager et tungt måltid.
Den manglende nedbrydning af proteinerne kan medføre oppustethed, inflammation i tarmen og irritation - eller i værste fald kræft i tyktarmen.
Sådan bør du i stedet drikke din kaffe
Netop på grund af de mange ulemper ved at drikke kaffe på tom mave foreslår eksperter, at man i stedet drikker sin morgenkaffe til et stykke brød eller andet morgenmad.
Hvis man er typen, der absolut intet kan få ned om morgenen, så kan et alternativ være at tilføje lidt mælk eller smør til sin kaffe. På den måde kommer man udenom nogle af de skadelige konsekvenser ved den tidlige morgenkaffe.