© Colourbox

Fede fisk feder ikke

At fede fisk er gode for hjertet, har længe været kendt. Til gengæld har eksperterne været i tvivl om, hvorvidt de omega-3-fedtsyrer, der er så sunde for hjertet, får os til at tage på i vægt. Ny forskning fra Aalborg Universitet frikender de fede fisk for den mistanke. Forskerne kiggede på data fra cirka 75.000 personer fra 10 lande. Deltagerne blev udspurgt om deres kost, livsstil og livvidde, og faktisk viste det sig, at et regelmæssigt indtag af de fede fisk tværtimod får vægten til at falde lidt.

9. november 2010

At fede fisk er gode for hjertet, har længe været kendt. Til gengæld har eksperterne været i tvivl om, hvorvidt de omega-3-fedtsyrer, der er så sunde for hjertet, får os til at tage på i vægt.

Ny forskning fra Aalborg Universitet frikender de fede fisk for den mistanke. Forskerne kiggede på data fra cirka 75.000 personer fra 10 lande. Deltagerne blev udspurgt om deres kost, livsstil og livvidde, og faktisk viste det sig, at et regelmæssigt indtag af de fede fisk tværtimod får vægten til at falde lidt.

At omega-3-fedtsyrer ikke feder, skyldes blandt andet, at de stabiliserer vores blodsukker og insulinniveau, så mæthedsfornemmelsen øges, så vi generelt spiser mindre. Desuden fremmer fedtsyrerne stofskiftets aktivitetsniveau, hvilket øger forbrændingen af den mængde usundt fedt, som vi spiser.

De fedeste fisk

En fisk skal indeholde over 8 procent fedt for at kunne kaldes fed. Her får du en hitliste over de fedeste af slagsen. Ål: 27 gram Makrel: 24,4 gram Hellefisk: 15,6 gram Sild: 14,5 gram Stenbider: 14,2 gram

Source #Aalborg universitet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Påvirker varmen din træning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: