Fødevaren, der indeholder dobbelt så meget salt som en BigMac

Denne hverdagmad anses af mange som forholdsvis sund - i virkeligheden indeholder den dobbelt så meget salt som en BigMac.

13. oktober 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Nogle dage skal tingene bare gå lidt hurtigt, og så bliver det den hurtige mad, der vinder.

Den mad vi køber på fastfood-restauranter, er vi godt klar over indeholder store mængder salt, der ikke er godt for os. Men et af de alternativer til fast food, som mange af os anser for sundere, indeholder i virkeligheden enorme mængder salt, der overstiger selv fast food.

Saltindholdet i cup noodles

De billige og nemme cup noodles, hvor der blot skal hældes kogende vand og en krydderi-blanding over nudlerne, er en klassiker hos mange unge, og alle os, der nogle gange har for travlt til at lave rigtig aftensmad.

Men et studie fra The George Institute for Global Health afslører nu, at de populære nudler indeholder den samme mængde salt, som der findes i 2 BigMacs eller i hele 14 riskiks.

Hvis du spiser en portion cup noodles, så vil du allerede have fået dækket halvdelen af det anbefalede daglige saltindtag.

Hvis man spiser for meget salt

Man anbefaler, at man ikke får mere end 5 gram salt om dagen - svarende til lidt under en teske-fuld.

Et for stort indtag af salt kan være medvirkende til blandt andet forhøjet blodtryk, mavekræft, knogleskørhed, hjerte-kar-sygdomme, blodpropper og nyresten.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: